Chronische Vermoeidheidssyndroom (CVS)
Het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) wordt vastgesteld door een kinderarts waardoor u uiteindelijk wordt doorgestuurd naar een kinderfysiotherapeut. Klachten zoals onverklaarbare, aanhoudende of steeds terugkerende vermoeidheid zijn herkenbaar. Hetzelfde geldt voor meerdere gewrichtsklachten, spierpijn, hoofdpijn, slaapproblemen en afname van het geheugen / concentratie.
Bij het ontstaan en de ontwikkeling van CVS is het van belang de biologische, psychologische en sociale factoren die met elkaar interacteren in kaart te brengen. Het wordt aangeraden om naast een kinderfysiotherapeut, ook een psycholoog in te schakelen.
De rol van de kinderfysiotherapeut
In de eerste behandelingen wordt voornamelijk kennis gemaakt, de bovenstaande factoren uitgebreid besproken, het niveau van nu uitgevraagd en de doelen voor aankomende periode worden uitgewerkt. Dit zijn doelen die we samen tot stand laten komen. We werken met een einddoel en ook wekelijks met tussendoelen die het kind zelf gaat bepalen. Het is belangrijk dat het plaatje voor uw kind, maar ook voor uzelf duidelijk is.
Onderzoek & behandeling
Na dat de doelen zijn uitgewerkt gaan we een beginmeting uitvoeren. Dit kunnen we als evaluatie methode gebruiken om de vooruitgang in kaart te brengen. De behandeling wordt opgebouwd door middel van graded activity (GA). We richten onszelf niet op de pijn / vermoeidheid maar op de activiteit. De activiteiten bouwen we langzaam op, waardoor uw kind vele successen gaat ervaren. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar het einddoel!
Wellicht ook interessant voor u: Ademhalingsproblemen / TENS bij chronische pijn / EPTE